Ninnimoi - Hyvän mielen juttuja

Ninnimoi on perustettu vuonna 2015 ja se toimii tällä hetkellä ninnimoi.fi verkkokaupassa. Ninnimoi tuotteita löydät myös jälleenmyyjiltä ympäri Suomen. Ninnimoin koti on Kainuun kauniiden kankaiden, puhtaiden vesistöjen ja Vuokatin vaarojen juurella.

Kaikkea hyvää päivääsi toivottelee Ninnimoin Nina

Unelmoi, mee, tee ja heitä kuperkeikka.

Ninnimoi on syntynyt toiveesta tehdä yrittäjänä eri elämänvaiheisiin uomautuvaa työtä, jossa on läsnä itselle merkityksellisiä ja hyvää mieltä tuovia juttuja.

Kohtalo löytyy sen polun varrelta, jolla seikkailet.

Tuotteet syntyvät elämää ihmetellessä; tarpeista, unelmista ja kokemuksista. Pyrin kiteyttämään ajatuksia teksteiksi.

Ammenna energiasi siihen, mihin voit vaikuttaa

Tuotteissa leikittelee käsinkirjoitus, typografia ja viivapiirrokset. Tuotteet valmistetaan Suomessa ja niille on myönnetty Avainlippu ja Design from Finland -merkit.

Ninnimoin tarina

Yrittäjä: Nina // s. 1978 // Vuokatti, Sotkamo, Kainuu

Ninnimoi syntyi elämänmuutoksen mutkissa vuonna 2015. Siirtyminen yrittäjäksi tuntui pelottavalta hypyltä tyhjän päälle. Toisaalta sisällä oli palava halu tehdä työtä, joka olisi minulle merkityksellistä. Mietin, olisinko riittävän valmis, osaisinko, pärjäisinkö? Ja siinä pohtiessa syntyi teksti:

Ehkäpä juuri nyt on yhtä oikea hetki, kuin minä tahansa muuna hetkenä.

Ehkäpä olisin riittävän valmis aloittamaan. Ehkäpä juuri nyt olisi yhtä oikea hetki, kuin mikä tahansa muu hetki. Voisinhan aina tehdä uuden suunnitelman. Opintoni olivat töiden imussa jääneet kesken vuonna 2006 ja nyt liki 10 vuotta myöhemmin sain muotoilijan (AMK) opintoni valmiiksi opintovapaalla ja kehittelin liikeidean Ninnimoista.

Ninnimoi Design syntyi kesällä 2015. Yrittäjyydessä yhdistyi graafisen suunnittelijan työ, josta oli jo kymmenisen vuotta työkokemusta ja lisäksi sain luoda jotain jotain ihan omaa. Omissa paperituotteissa nivoutui kirjoittaminen (Suomen kielellä), omintakeinen kaunokirjoitus ja innostukseni typografiaan sekä yksinkertaiset viivapiirrokset. Painatin ensimmäiset postikorttisarjani - Sutkautukset, Omituiset otukset, Pilviraitti ja Syksyinen metsä Painotalo Seiskassa Iisalmessa. Hyvä yhteistyö ja työn jälki on kantanut ja teemme Seiskan kanssa yhteistyötä edelleen. Harjun paperi Jyväskylässä oli ensimmäinen paikka, jonne Ninnimoi postikortit menivät jälleenmyyntiin.

Lapset olivat pieniä ja halusin olla mahdollisimman paljon vielä lasten arjessa - saattelemassa hoitoon, eskariin ja koulutielle sekä olla kotiintullessa vastassa. Yritystoiminta sai alkunsa silloisen kotimme kellarista. Jälleenmyyjät alkoivat löytää minut pian somen välityksellä ja sain tuotteita jälleenmyyntiin ympäri Suomen. Ninnimoin nimen osasta "Moi" muotoutui tapa tervehtiä ja sain moikkailu-kisailujen kautta somessa uusia seuraajia ja asiakkaita ninnimoi.fi verkkokauppaan. Designmarket tapahtumat yleistyivät ja Ninnimoi tuli niiden avulla tutummaksi. Tuoterepertuaariin tuli korttien lisäksi tarroja, vihkoja, kalentereita ja sisustusjulista. Vuonna 2017 sain Karton kanssa sopimuksen ja Ninnimoi by Karto malliston tuotteita tuli sen myötä uusiin korttihyllyihin.

Reilut pari vuotta myöhemmin kotinurkat aloivat käydä varaston puolesta ahtaiksi. Varasto- ja työtilaetsinnän päätteeksi olin marraskuusta 2017 lähtien vuokralla Benettonin kanssa samassa liiketilassa Sotkamon keskustassa ja niin avautui myös Ninnimoi kivijalkakauppa. Alkuun kauppa oli vain pieni nurkkaus ja satunnaisemmin auki, mutta jo keväällä 2018 vuokrasin koko liiketilan ja kesällä sain työntekijäksi ihanan Anne O:n (Orenius) ja kaupan aukioloajat vakiintuivat. Omien tuotteiden lisäksi myyntiin tuli muiden kotimaisten suunnittelijoiden tuotteita. Muutoksen tuulet puhalsivat keväällä 2020 ja teimme muuton Vuokattiin. Rakensimme Annen O:n kanssa todella upean liiketilan Vuokatin K-Supermarketin tiloihin. Avajaiset oli 2020 juhannuksen alla.

Olen pitänyt sellaisena Ninnimoin toimintaa määrittelevänä lauseena "Hyvän mielen juttuja". Kaikki tekeminen, mikä mahtuu tuon lauseen alle, on mahdollista. Polkujuoksuharrastukseni ja liikkumisen ilon jakamisen tahdosta syntyi vuonna 2018 ensimmäinen Polkujuoksupoppoo -ryhmä ja kiinnostukseni valmentamiseen ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tukemiseen kasvoi. Lähdin mukaan Kainuun Liikunnan hankkeeseen (Kuntopolku yrittäjyyteen) vuoden 2019 alussa ja yhden workshopin muistiinpanoihin kirjoitin, toivovani että Ninnimoi on jonain päivänä myös hyvinvoinnin juttuja. En tiennyt silloin vielä mitä se tarkoittaisi konkreettisesti, mutta nyt vuosia myöhemmin huomaan, että tuo muistiin kirjoitettu lause on vienyt minua eteepäin. Kehittääkseni itseäni opiskelin valmentajan ammattitutkinnon 2019–2020 Vuokatti Sportilla Kainuun ammattiopiston järjestämänä.

Oli korona ja muita vaikeita asioita omassa elämässä, työkyky ei ollut vahvimmillaan ja luovuus tuntui olevan hukassa. Isompien taloudellisten riskien kantaminen ei tuntunut enää järkevältä. Piti priorisoida kaikista tärkeimpiin. Ainahan kivijalkakaupan voisi laittaa uudelleen pystyyn, jos siltä myöhemmin tuntuisi. Ja niin 31. maaliskuuta 2021 Vuokatin kivijalkakaupan ovet painuivat kiinni haikein mielin, mutta kiitollisena eletystä elämänvaiheesta. Jatkoin yhden naisen yrityksenä Ninnimoin verkkokaupan parissa Superparkin toimistotilasta käsin. Ninnimoin yritystoiminta haki uutta suuntaa ja päätin antaa sille prosessille aikaa omien voimavarojeni mukaan. Ympärillä on ollut onneksi ihmisiä, jotka ovat tukeneet silloinkin, kun omat voimat ovat olleet vähissä ja niin olen jaksanut luottaa, että asiat vielä järjestyvät.

Ihanilla Anneilla on merkitykselliset roolit elämässäni ja Ninnimoin tarinassa. Anne P:n (Piirainen) kanssa polkumme ovat nivoutuneet polkujuoksun myötä ja talven 2021-22 aikana ideoimme, että minne rakentuisi meille viihtyisät ja yhteisölliset tilat työskennellä. Pohdintojen jäljeen jälkeen päädyimme Vuokatin Sowpolikselle. Anne P työskentelee Talvea Oy:lle. Olemme työskennelleet toukokuun alusta asti yhteisessä työtilassa ja lisäksi meillä on pieni neukkarihuone palavereihin ja asiakastapaamisiin.

Viimeiset reilu kolme vuotta on ollut paikoin aika haasteellisia. Tunnetilat tärkeiden asioiden ympärillä ovat olleet uhkien ja pelkojen värittämiä. Silti nämä vuodet ovat pitäneet sisällään valtavasti kaunista ja hyvää ja kasvattanut vahvemmaksi. Haasteista huolimatta tunnen kulkeneeni oikeaan suuntaan. Olen yrittänyt ajatella, että kaikesta voi oppia, yrittää kasvaa ihmisenä, vaikka joinain päivinä en ole välittänyt kasvaa enää milliäkään. Elämä on vaiheita. Nyt on näin, toisena hetkenä on toisin. Tarina jatkuu keskeneräisenä ja säröillä, mutta uteliain mielin. Onneksi minun ei tarvitse tietääkään, mihin kaikkialle tarina vielä vie.

Valmennustyön polku on vaivihkaa vienyt mukanaan, tuonut huippuja ihmisiä elämääni ja antanut paljon merkityksellisiä juttuja arkeen ja luova työ on rauhassa etsinyt turvallisempaa elämänpolkua tulla taas esiin. Ja vähitellen alkaa hahmottua konkreettisemmin, miten Hyvän mielen jutut yhdistyvät Hyvinvoinnin juttuihin - ne kaksi nivoutuvat nyt ensikertaa näillä uusilla ninnimoi.fi verkkosivuilla yhteen. Ninnimoi on siis nyt myös "Hyvinvoinnin juttuja" ja voit lukea lisää siitä täältä: Ninnimoi - Valmennuksen ja hyvinvoinnin juttuja

Ninnimoin Nina

Ota yhteyttä